perjantai 29. marraskuuta 2013

5 nopeaa perusteluineen - henkilöitä



Varsinkin ekaan, tokaan ja neljänteen minulla löytyisi useita vastauksia, mutta päätin tällä kertaa rajata vastaukset tasan yhteen.

1. Miesnäyttelijä: Tom Hanks. Kahdenlaisia mielipiteitä herättävä Tom Hanks on joko pökkelö ja väsähtänyt näyttelijätähti tai sitten lahjakas ja monipuolinen osaaja. Kallistun mielipiteessäni ehdottomasti jälkimmäiseen, sillä Hanks on vakuuttava ja monipuolinen näyttelijä, joka on Oscarinsa ja muut pystinsä ansainnut. Hänen parhaimpiin töihinsä lukeutuu omasta mielestäni Forrest Gump ja Terminaali, joissa maneerit, aksentti ja muut yksityiskohdat on otettu loistavasti haltuun sekä esimerkiksi Vihreä maili. Osa herran leffoista on kuitenkin sellaista perusvarmaa työtä, jotka eivät sinänsä erotu mestarisuorituksina.


2. Naisnäyttelijä: Jennifer Aniston. Jo tässä vaiheessa on myönnettävä, että valtaosa suosikkinäyttelijöistäni on miehiä, joten naisnäyttelijää sai hieman hakemalla hakea. Jennifer Aniston on vanhoista Frendit-tähdistä oikeastaan ainoa, joka menestyksekkäästi ponnisti leffapuolelle. Hän on tehnyt useita rooleja komedialeffoissa, jotka elokuvina eivät välttämättä aina ole sitä parhautta, mutta Anistonin suoritukset ovat vakuuttavia ja varmoja. Myös hän on lahjakas näyttelijä, jonka suorituksista voi olla ylpeä. Hänen parhaimpiin töihinsä kuuluvat muun muassa The Break-up ja Polly tuli kuvioihin.


3. Leffahahmo: Mr. Bean. Aluksi mietin, että mihin hahmoon itseni yleensä samaistun, mutta kun sellaista ei tullut mieleen, päätin siirtyä komediapuolelle ja pohtia, kuka on paras viihdyttäjä. Päädyin äärimmäisen nopeasti Mr. Beaniin, joka naurattaa sekä sarjassa että elokuvissa. Hän pääsee oikeuksiinsa ehkä enemmän televisiosarjassa, mutta ei ole huono leffoissakaan. Bean on mielettömän hauska, sympaattinen, keljuileva ja itserakaskin tyyppi, jonka ilmeet ja eleet saavat hymyn huulille. Hahmon esittäjä Rowan Atkinson on yksi esikuvani brittikomedian maailmasta.


4. Ohjaaja: Steven Spielberg. Hän on ohjaaja, jonka elokuvia olen nähnyt eniten, vaikkei se ole todellakaan se syy, miksi hän listalle päätyi. Hänen ohjauksensa ovat lähes poikkeuksetta mestariteoksia ja kuuluvat useimmiten lempileffojeni listalle. Tarkemmin määriteltynä ne ovat tarkkoja, ammattimaisia ja käsikirjoitukseltaan, ohjaukseltaan ja näyttelytyöltään tasapainossa ja yksityiskohtaisesti mietittyjä. Parhaita Spielbergin teoksia ovat Forrest Gump, Schindlerin lista, Terminaali ja Indiana Jonesit, muita teoksia vähättelemättä.


5. Säveltäjä: Hans Zimmer. Useimmiten leffojen musiikille ei juurikaan tule kiinnitettyä huomiota, elleivät ne ole erityisen hyviä tai muuten huomiota herättäviä. Lempisäveltäjäkseni nousee ehdottomasti Hans Zimmer, jonka persoonallista ja kaikkensa antavaa työotetta arvostan. Hänellä on hyvin omalaatuinen tyyli, jonka jopa tällainen tavallinen pulliainen osaa tunnistaa. On hienoa, miten hän kokeilee uusia juttuja ja tekee sellaisia ratkaisuja, mitä kaikki eivät välttämättä saa edes päähänsä. Hänen parhaimpia töitään ovat muun muassa Da Vinci -koodi, Leijonakuningas, Pirates of the Caribbean-leffat sekä Sherlock Holmesit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti