lauantai 26. huhtikuuta 2014

5 nopeaa perusteluineen - pilke silmäkulmassa

Huvittava moka: The Passion of the Christ - ruhjeet kasvoissa
Mielestäni The Passion of the Christ on erittäin vaikuttava elokuva tällaiselle uskonnolliselle ihmiselle ja pidin sitä hienona teoksena kaikin puolin, kunnes lopulta löysin siitä melko räikeän mokan (on niitä useampiakin, mutta nostetaan esille kuitenkin vain yksi) - Jeesuksella on yhdessä kohtauksessa ruhje toisella puolella kasvojaan, mutta kun häntä kuvataan toisesta kuvakulmasta, ruhje vaihtaakin maagisesti puolta. Annan yleensä klaffivirheille anteeksi, mutta tuo kohta elokuvassa oli kyllä melkoisen häiritsevä.

Epäonnistunut pahis: Dark Floors -hirviöt
Pelkästään jo kuullessani kyseisen elokuvan tulosta olin äärimmäisen huvittunut ja kun pääsin kyseisen pätkän viimein näkemään, ennakkoluuloni osoittautuivat oikeiksi. En ole varma pyrkiikö Dark Floors olemaan tosissaan otettava kauhu vai mistä on kyse, mutta elokuva aiheutti oikein hyvät naurut koko rainan ajaksi. Joka kerta, kun joku hirviöistä pomppasi ruutuun, itselleni iski myötähäpeän tunne. Elokuva on juonellisestikin todella kökkö.

Hassu takaa-ajo: Johnny English - Uudestisyntynyt - pyörätuoli-kohtaus
Rowan Atkinson on kovasti ihailemani henkilö ja hänen näyttelijäntaitonsa tekevät vaikutuksen, oli kyseessä mikä elokuva tahansa. Vaikka Uudestisyntynyt-leffa on kakkososa ja tunnetusti siis yleensä heikompi kuin ykkönen, se yllätti kuitenkin positiivisesti ja aiheutti muutamat hyvät naurut, vaikka välillä sorrutaankin hieman liian lapselliseen huumorin. Pakeneminen pyörätuolilla on mielettömän omaperäinen idea ja toimiikin yllättävän hyvin. Se onnistuu parodioimaan toimintaleffoja oikein antautumuksella.

Koominen sivuhahmo: Kaapparin Kekkonen
Kaappari on leffa, joka on yhtä aikaa sekä vakava että koominen. Leffan aihe edustaa vakavaa puolta, mutta kohtauksia höystetään hyvillä lausahduksilla ja juonenkäänteillä. Kekkosen pöllähtäessä ruutuun huumoripuoli voitti draamallisuuden 6-0 ja jätti jälkeensä vain pohdinnan siitä oliko hahmon koomisuus tarkoituksenmukaista vai mistä oli kyse. Mukavat naurut siitä kuitenkin sai ja se jäi elävästi mieleen.

Mauton kohtaus: Morsiusneidot kakka-kohtaus

Morsiusneidot-leffa herättää karkeasti sanottuna kahdenlaisia tunteita: osaa leffa huvittaa kohtauksesta toiseen, kun taas toisten mielestä se on väkisin väännettyä ja tylsää seurattavaa. Itse kuulun valitettavasti jälkimmäiseen porukkaan, sillä leffa ei onnistu komediallisuudessaan ollenkaan. Otsikossa mainittu kakka-kohtaus ei aiheuttanut itsessäni huutonaurua, vaan lähinnä jäin odottamaan, että se päättyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti